събота, 13 август 2016 г.

Missha Black Ghassoul почистваща маска за нос Missha


Здравейте на всички и особено на тези от вас, които имат проблем с онези малки ужасни образувания по тялото и най-вече по лицето..и най-вече по носа...черните точки.Мисля, че поне 60 % от жените дори да нямат голямо количество от тях се дразнят от присъствието и на минимален брой.
Какво всъщност представляват черните точки?Да изясним накратко.Те се дължат на събирането на естествената мазнина на кожата (себум) в порите и тяхното запушване.Тази мазнина взаимодейства с токсините, които искат да излязат извън тялото и образуват т.нар. черни точки, чийто вид се дължи на оксидирания черен връх.
Излишно е да споменавам колко е вредно да ги премахвате със стискане.Главно това е заради хигиенна гледна точка, но освен това разпространявате най-различни бактерии по цялото лице и рпедизвиквате още по-големи възпаления и обриви. (Малко да изявя лаборантската си гледна точка :D)



 Безспорно пазара е препълнен с продукти за премахване на черните точки, но въпросът е колко от тях с ползотворни.Днес ще ви разкажа за моя опит с една от многото актуални засъхващи маски против черни точки, а именно Missha Black Ghassoul, която можете да откриете на www.enzo.bg
Преди да закупя тази маска дълго гледах клипове с ревюта на подобни продукти и буквално завиждах на момичетата, които ги пробват.Но и винаги си задавах въпроса дали си струва да поръчвам от чужбина и да поемам риск.В крайна сметка попаднах на тази и я поръчах без да се замислям.И започна моят опит с нея.Преди да продължа искам да уточня, че в момента съм в края на тубичката и изразявам мнението си, което е базирано на използването на цяла опаковка.


Количеството на продукта е 50 мл и на мен ми стигна за около половин година при постоянно използване.Консистенцията е подходяща за подобна маска, леко лепкава, нанася се лесно, а миризмата е много приятна, поне за мен, но съм чувала, че а някои хора е непоносима.
Как я използвам аз: В началото я нанасях ей така, когато реша и без специална подготовка.Тогава естествено не получавах никакъв резултат и бях доста разочарована от маската.И така я захвърлих в едно чекмедже без да имам намерение да я ползвам.
След това изгледах доста клипчета с ревюта на подобни продукти и видях, че всички момичета прилагат някои трикове за максимално почистване на порите.Реших и аз да ги приложа и отново да пробвам да използвам маската.А какво точно направих - първо хубаво си измивам лицето с почистващ гел.След това взимам хавлия намокрена с топла вода и започвам леко да я притискам в носа, за да се отворят максимално порите.След това изсушавам много добре и прилагам един тънък слой от маската.Изчаквам да изсъхне добре и след това нанасям още един слой.Това помага за по-мощното изсмукване на черните точки.Отново изчаквам да изсъхне и отлепям внимателно.И определено така ефектът е много по-голям.
Като цяло трябва да предупредя, че маската отскубва и малките косъмчета.Също така ако имате чувствителна кожа не е много подходящо да я ползвате за цялото си лице, а само локално, върху носа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар