вторник, 7 март 2017 г.

Health & Wellness YF4702 четка за почистване на кожата

Здравейте!Първата статия за месеца ще посветя на уреда, за който вече ви разказах в клипа с любими продукти за февруари, а именно четката за почистване на лице на Health&Wellness.


От доста дълго време имам желание да се сдобия с подобен уред, защото съм фен на по-грубото ексфолиране на кожата и пилингите, които използвам както и стандартните ръчни четки не ми вършат особена работа.Но знаете, че повечето четки от този тип са на много висока цена.Преди всичко исках да намеря нещо което да тествам и ако ми допадне да препоръчам и на вас, защото не всеки има желание и възможност да даде голяма сума за някаква си четка.За моя радост още от първия опит попаднах на нещо, което мога с чиста съвест да кажа, че действа.Знаете, че за такива бюджетни попадения се обръщам към търсачката на enzo.bg, както се случи и този път.

Четката е в стандартен размер за подобен вид уреди.Има само една приставка със синтетични, меки косъмчета, разположени на групи по снопчета.Хубавото е, че в сайта отделно се предлагат само накрайниците в случай, че искате да ги сменяте, което е и препоръчително от хигиенична гледна точка.Върху четката има разположено само едно копче, което в зависимост от броя натискания се превключва на две скорости, като аз използвам по-бързата.Захранва се от стандартни батерии включени в комплекта.Има и пластмасова поставка с цел удобно съхраняване.


Сега ще ви разкажа и накратко как точно използвам този уред.На първо място искам да подчертая, че не е хубаво да се злоупотребява с употребата на такъв тип четки, защото ексфолирането е по-грубо и кожата има нужда да се възстанови и регенерира нови клетки, за да може да ги отстраните едва след загиването им, т.е. след няколко дни.Аз лично използвам четката 2 пъти седмично, след баня с цел да отстраня замърсяването от вече отворените пори.
Мокря лицето си с топла вода, а върху четката нанасям стандартен измиващ гел (по-малко количество, защото четката ще го разпени доста) и след това преминавам към измиването.Включвам четката едва след като вече е поставена на лицето ми, за да не пръска.
Придвижвам я бавно и старателно по зоните на лицето като наблягам на Т-зоната и внимавам да не я използвам повече от 2 минути.
След приключване на почистването отстранявам главата и я измивам с гореща вода и я оставям да изсъхне далеч от мокрите пространства в банята, за да не се разпространяват микроорганизми върху нея.Това е съвет, който може да използвате при всички продукти и материали, които използвате най-вече за грижа на лицето, например хавлиите.
Това е моето мнение и начина по-който използвам моето най-ново бижу и пръв помощник в грижата за кожата.Надявам се да ми се доверите и да пробвате и вие. :)


2 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей, понеже от известно време гледам тази четка и се чудя дали да си я поръчам бих искала да те попитам няколко неща за нея. Пише ли дали четката е за нормална кожа или за чувствителна, защото имах една от ейвън(обикновена не електрическа)и ми беше малко твърда; колко време издържат батериите; и дали е водоустойчива? Ще се радвам на отговор, поздрави и целувки! ❤💋🌹

    ОтговорИзтриване