сряда, 2 юни 2021 г.

Грижа за краката

 Колкото и да закъснява лятото, вече лека-полека наближават дните, в които ще трябва да заменим затворените обувки със сандали и любимите джапанки! :) Затова е крайно време да приведем краката си в перфектен вид и днес ще си говорим именно за моята рутина и малки трикове за идеалния педикюр.

Напълно съм наясно с това, че повечето от Вас смятат, че са нужни много средства и усилия, за да полагаме нужната грижа за краката в домашни условия, но това далеч не е така. Аз лично отдавна предпочитам да се снабдя с най-необходимите инструменти и продукти, които да използвам сама у дома пред това да се доверявам на професионалист. Плюсовете са няколко:

- не се съобразявам със свободни часове и не се налага да търся ,,детегледачка";

- у дома мога да се отпусна напълно и релаксирам, докато отделям време за себе си;

- по-бюджетно е и не на последно място - по този начин съм сигурна, че всички инструменти са стерилни.



А сега по същество - как точно правя педикюра си в домашни условия стъпка по стъпка.

Винаги започвам с накисване на краката в топла вода, в която слагам соли. Аз имам масажираща ваничка, но обикновен съд, който да използвате само за целта също би Ви свършил чудесна работа. Ако нямате соли - може да капнете малко от любимия си душ-гел. Изчакайте известно време кожичките да поомекнат, а през това време може да гледате любимия си сериал или да почетете книга.

След известно време вече е време за активната част - подсушете краката и преминете към оформянето на ноктите със съответните инструменти. Не забравяйте кожичките - ако не желаете да ги изрежете, задължително поне ги избутвайте за по прилежен вид. Сега идва ред на малко по-трудната, но и най-ползотворна част, а именно търкането на петите с пемза. Изберете подходящ инструмент според степента на загрубяване на ходилото си. След това изплакнете краката, подсушете ги и може да преминете към лакирането.

Аз лично не харесвам да лакирам ноктите си или ако го направя, най-често избирам класическия френски маникюр. Ако Вие сте любители на лакираните нокти на краката Ви съветвам задължително да изберете бързосъхнещ и качествен лак, за да не се налага да се лакирате през ден. 

За разкош, завършете процедурата с нанасяне на любимия си крем за крака, който да омекоти допълнително кожата на краката. Воала - вече имате перфектните крачета!



Разбира се, невинаги е възможно да отделим време и енергия за всички стъпки необходими за перфектната грижа за краката. Затова винаги съм снабдена с любима маска за крака, която ме спасява при липса на време и желание да се занимавам с всичко това или просто искам да се поглезя. Маските за крака тип чорап за мен са едно от най-великите изобретения за лична грижа и ще призная, че доста често използвам такива. Обичам да експериментирам и да тествам най-различни видове според ефекта и съставките им. Най-често използвам. хидратиращи, а най-любими са ми тези с масло от шеа, защото регенерират и подхранват кожата на краката много добре. 



А кои са Вашите любими продукти за грижа краката? :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар