сряда, 9 юни 2021 г.

Нокти и маникюр

 Днес се вдъхнових от няколко приятелки, които често ми споделят, че нямат никакво време за разкрасителни процедури, обикаляне на салони за красота и да съобразяват задачките си със свободните часове там и търсят начин да се грижат за себе си в домашни условия. Реших да споделя и с Вас всичко, което препоръчвам на тях (и много често подарявам за поводи), защото знам, че не малка част четящите също са в това положение. На Вашето внимание - моите любими трикове и продукти за перфектен маникюр у дома! :)

Започвам с основно правило - ако искате здрави и красиви нокти е много важно да се грижите редовно за тях. Знаете, че състоянието на ръцете и ноктите е едно от първите неща, които правят впечатление в човека отсреща. Затова - никога, ама никога не си позволявайте да сте с олющен маникюр навън (a за Ваше спокойстивие - и вкъщи :) ). Не е лошо да приемате подходящи витамини в случай, че имате тънки и чупливи нокти, но след консултация с лекар. Много често дамите пренебрегват този проблем, а всъщност решението е лесно, а резултатите определено си заслужават.

Продължавам по същество. Не е нужно да имате безброй инструменти и аксесоари, за да си направите хубав маникюр у дома. Достатъчно е да се снабдите с подходяща и удобна пила, избутвач, ножичка, както и качествена база, лак за нокти и топ лак. Ако желаете да се поглезите максимално - добавете и ароматно масло за кожички и подхранващ крем за ръце. :)
Отделете някаква купичка или съд, който ще използвате само за тази цел и накиснете ноктите в топла вода с капка от любим душ гел, докато кожичките омекнат. След това подсушете добре и преминете към оформянето на ноктите с пила и избутването и/или изрязването на кожички. Този процес е въпрос на лични предпочитания, аз предпочитам да ги изрязвам. Но ако Вие не сте като мен и предпочитате да се отървете от израстъците около нокътя без да използвате ножичка, Ви препоръчвам този уникален продукт на Sally Hansen - cuticle rehab. Това е гел в практична тубичка с накрайник-писалка, който нанасяте около нокътя, изчаквате известно време и минавате с избутвач, за да оберете кожичките. Определено е много любим мой продукт, който може да използвате рутинно дори да посещавате маникюрист, за да поддържате ноктите в перфектен вид. Винаги имам по една тубичка в чантата и честно казано съм леко пристрастена към ефекта на този продукт. Просто must have. :)



Продължаваме с лакирането. Както споменах, добре е да имате качествена база и топ лак, за да постигнете дълготрайност на маникюра. От години мой любим бранд за лакове и продукти за нокти изобщо е Еssie - безкомпромисно качество на добри цени и голямо разнообразие от цветове. Може да откриете различни техни серии според завършека на лаковете или яркостта на цветовете, но което и да изберете няма да сбъркате. Знаете, че аз съм почитател на класиката и се насочвам главно към неутралните цветове, но понякога се затруднявам да избера сред прекрастните им нюд предложения - затова поръчвам по няколко наведнъж (но това да си остане между нас). :)



Ако сте от нетърпеливи като мен и след като се лакирате нямате търпение да вършите нещо, топ лаковете на марката са нещото, с което задължително трябва да се сдобиете. Благодарение на уникалната им формула лакът изсъхва изключително бързо и може да си правите маникюра дори непосредствено преди сън - нещо, което иначе не може да си позволите.Тези, които са пробвали ще потвърдят... :)



И за финал, но не на последно място - не забравяйте олиото за нокти. Горещо препоръчвам това на Essie с уникален аромат на праскова. Аз го нося в чантата си и го нанасям винаги, когато усетя кожичките си по-груби. Завършете с подхранващ крем за ръце, който е подходящ за Вашата кожа - ако е по-суха от нормалното, изберете нещо със специална формула за екстра хидратация. 

Воала - имате перфектно изглеждащи ръце, чувствате се комфортно и сте готови да впечатлявате. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар