вторник, 25 май 2021 г.

Автобронзанти

Все повече наближават моментите, в които ще можем да се наслаждаваме на морето, пясъка и всички останали красоти на лятото. Тъй като през изминалите години не бях много редовна с посещенията на плажа, тази година смятам да наваксам и за целта е нужна да се оборудвам с всичко необходимо за пълноценна почивка. Освен обичайните аксесоари като бански, хавлии и най-различни надуваеми глезотийки, за мен е много важна и козметиката, която ще подбера. И не, не говоря само за слънцезащитата, която напомням, че е изключително важна и не бива да я пропускате в никакъв случай! Днес ще си говорим за друг животоспасяващ продукт, който е must have за всички сиренца като мен - автобронзант. Колкото и да съм близо до морето, определено ми отнема доста време да събера достатъчно тен, за да не изглеждам плашещо бяла, особено когато обуя къси панталонки или рокля. Затова прибягвам до помощта на бронзиращите продукти. Днес ще си говорим именно за тях - моите любимци, както и трикове и задължителни стъпки при нанасянето им.

Не бих казала, че иам кой знае какъв опит с тях, но с правилната техника и повишено внимание винаги постигам желания резултат. Ето най-важните съвети при нанасянето на автобронзант:

 - ексфолирайте и епилирайте кожата преди нанасянето на какъвто и да е бронзиращ продукт;

- добре е да овлажните кожата с ПОДХОДЯЩ хидратант или най-добре - ако автобронзантът позволява, смесете го директно с лосиона/крема и ги нанесете заедно;

- подберете най-правилния продукт за Вас: според типа на кожата Ви, според консистенцията, с която ще Ви е най-удобно да работите и не на последно място - използвайте апликатори, които мнооого улесняват процеса;

- следвайте инструкциите върху опаковката и ги спазвайте стриктно.

Ако спазите всички тези указания, няма къде да сбъркате и определено ще имате страхотни резултати.

Ако трябва да говоря за конкретни продукти, със сигурност бих препоръчала всеки st tropez автобронзант - доказан бранд, може би най-добрият за бронзанти на пазара и мога да кажа, че никога не са ме разочаровали. 

Освен за тялото, задължително трябва да помислим и за тонирането на лицето, което можем да постигнем с автобронзант за лице. Подчертавам, че е задължително да имате специален продукт за целта, защото повечето бронзанти за тяло НЕ са подходящи за употреба върху лицето. Също така тях трябва да ги подбирате малко по-внимателно, като се съобразите особено много със типа на кожата, състоянието ѝ и резултатите, които желаете да постигнете. Автобронзантите за лице също се предлагат в различни флакони и консистенции, като моите любимци за серумите и спрейовете. Правилата и стъпките, които трябва да следвате при бронзиране на лицето са абсолютно същите като посочените по-горе. 


И така, с тези малки трикове можете да постигнете идеалния тен без дори да сте стъпили на плажа. А кои са Вашите любими автобронзанти? :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар